Київська область є лідером по зростанню цін на соціальні продукти. З усього переліку соціальних продуктів в столичному регіоні 5 найменувань є найдорожчими в Україні. Це чорний і білий хліб, яловичина, сало і цукор.
Про це "Згурівській Правді" стало відомо з повідомлення генерального директора Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенко на його сторінці в мережі Facebook.
Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж проаналізували, як змінилася ціна на продукти харчування в кожному регіоні України з початку року, тобто з 10 січня по 20 вересня.
Нажаль, картина сумна, і говорить про те, що не працюють державні органи, які б контролювали ціни у регіонах.
За даними Державної служби статистики України, найбільше подорожчав продукт №1 - хліб у Київській області. Так, зокрема, «соціальний» білий та чорний хліб додав 37%. Середній показник по всіх регіонах України подорожчання білого хлібу – 14%, а чорного – 15%.
Київщина також є «лідером» із росту цін і на український національний продукт сало – на 75%, тоді як в середньому по України сало зросло на 42%.
Київська область є на передових по росту цін і на яловичину – 45%. Середній український показник росту ціни – 26%.
Свинина і куряча тушка найбільше додали в ціни відповідно у Чернівецькій – 57% і Тернопольскій – 41% областях. З початку року свинина в середньому подорожчала на 44%, а курка у тушці – на 31%.
Молоко найбільше зросло на Буковині – на 22%, тоді як по Україні цей продукт зріс на 13%.
Миколаївська область є одноосібним лідером із зростання цін на сметану і вершкове масло – на 22%. Усеукраїнське середнє зростання сметани склало 14%, а вершкового масла – 9%.
Найдорожчим цукровим регіоном є Дніпропетровщина, де з початку року ціна зросла на 11%, а по Україні – на 8%.
Картопля більше зросла в ціні на Вінниччині 24%, капуста – у Сумській області 75%, морква – на Житомирщині 122%, цибуля – на Рівненщині 62%. Середній показник зростання ціни з початку року по всіх регіонах України картоплі складає 16%, капусти – 48%, моркви – 84%, цибулі – 40%.
І як же без гречки та яєць?! Гречана крупа по Україні подешевшала на 20%. Найменше зменшилася ціна гречки на Вінниччині – 15%.
Яйця курячі з початку року в середньому просіли на 12%. Найменше яйця подешевшали на Черкащині – на 5%.
Про це "Згурівській Правді" стало відомо з повідомлення генерального директора Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенко на його сторінці в мережі Facebook.
Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж проаналізували, як змінилася ціна на продукти харчування в кожному регіоні України з початку року, тобто з 10 січня по 20 вересня.
Нажаль, картина сумна, і говорить про те, що не працюють державні органи, які б контролювали ціни у регіонах.
За даними Державної служби статистики України, найбільше подорожчав продукт №1 - хліб у Київській області. Так, зокрема, «соціальний» білий та чорний хліб додав 37%. Середній показник по всіх регіонах України подорожчання білого хлібу – 14%, а чорного – 15%.
Київщина також є «лідером» із росту цін і на український національний продукт сало – на 75%, тоді як в середньому по України сало зросло на 42%.
Київська область є на передових по росту цін і на яловичину – 45%. Середній український показник росту ціни – 26%.
Свинина і куряча тушка найбільше додали в ціни відповідно у Чернівецькій – 57% і Тернопольскій – 41% областях. З початку року свинина в середньому подорожчала на 44%, а курка у тушці – на 31%.
Молоко найбільше зросло на Буковині – на 22%, тоді як по Україні цей продукт зріс на 13%.
Миколаївська область є одноосібним лідером із зростання цін на сметану і вершкове масло – на 22%. Усеукраїнське середнє зростання сметани склало 14%, а вершкового масла – 9%.
Найдорожчим цукровим регіоном є Дніпропетровщина, де з початку року ціна зросла на 11%, а по Україні – на 8%.
Картопля більше зросла в ціні на Вінниччині 24%, капуста – у Сумській області 75%, морква – на Житомирщині 122%, цибуля – на Рівненщині 62%. Середній показник зростання ціни з початку року по всіх регіонах України картоплі складає 16%, капусти – 48%, моркви – 84%, цибулі – 40%.
І як же без гречки та яєць?! Гречана крупа по Україні подешевшала на 20%. Найменше зменшилася ціна гречки на Вінниччині – 15%.
Яйця курячі з початку року в середньому просіли на 12%. Найменше яйця подешевшали на Черкащині – на 5%.
Немає коментарів:
Дописати коментар